Selecteer een pagina

Eerder schreef ik al dat ik niet in de rommella geloof; hij is simpelweg niet nodig. Een enkele keer zegt iemand dat zo’n rommella wel gezellig is, omdat ze er vroeger thuis ook eentje hadden…ja, dat kan natuurlijk:-). Maar, denk je eens in dat je nu zomaar ineens een extra lege la in de keuken zou hebben….hoe cool is dat! En wat zou je er allemaal mee kunnen doen? Nou, ik heb wel een paar ideeën, zie hieronder:

Een kruidenla

Dit is mijn all-time favoriet: de kruidenla. Bij de IKEA verkopen ze kruidenrails die je in de la kunt leggen. Ik heb die van mij op maat laten zagen door mijn schoonvader (bedankt Piet) zodat ze in de breedte erin passen. En zo heb je al je kruiden bij de hand als je gaat koken. Een mooi labeltje erop van deze geweldige winkel en klaar!

Een command-center la

In Amerika is dit heel gebruikelijk in een keuken of bijkeuken: het command center. Het is de plek waarvandaan het huis wordt aangestuurd als het ware:-). Het is vaak een smal muurtje waar een whiteboard hangt met de recepten van die week en andere logistieke dingen die je nodig hebt om alles op de rit te houden. Nou  hebben wij in Nederland niet standaard van die grote keukens als in het gemiddelde Amerikaanse gezin, dus die lege muur is niet altijd te regelen. Maar…..een lege keukenla wel. En in die la kun je dan een mooie pennenbak leggen, een plakbandroller, een notitieboek, een boodschappenlijstje, een receptenoverzicht van die week. Kortom….er is zoveel moois mogelijk daar.

Een oplaad-la

Ondertussen zijn er heel veel draadjes en schermpjes die rondslingeren in de keuken/woonkamer. De iPad, phones, maar misschien ook een e-reader. Hoe handig is het als je die draden allemaal kunt wegwerken in een la. ’s Avonds legt iedereen zijn devices hierin en dan laden ze ook nog eens allemaal tegelijk op. En dat scherm kan er ook wat er vaker in, goed voor je minder-schermtijd-voornemen;-). Daar is een la dus ideaal voor!

Een ochtend-la

Je kunt je extra la ook gebruiken voor spullen die je ’s ochtends nog even nodig hebt om schoon en glimmend de deur uit te gaan. Denk aan je lievelingslippenstift, een flesje parfum, gel voor de kids, haarspeldjes of haarbanden voor je meiden. Niet een lade waar dat allemaal in gegooid is, maar een extra badkamer la, maar dan beneden in de keuken. Dan hoeft niemand meer last-minute naar boven te rennen, maar trek jij gewoon de la open en ben de held van de ochtend!

Wat zou jij doen, met een extra la?

De magie zit hem erin om even na te denken wat er allemaal mogelijk zou kunnen zijn als je een extra lege la hebt een keuken. Een la die niet vol ligt met een allegaartje aan spullen, maar een la die echt een functie heeft. Omdat alles een plek heeft. Zo krijg je rust en overzicht.

Win een opgeruimde La!

Wil je ook zo’n mooie opgeruimde la? Doe dan mee aan en tag dan iemand via Facebook die ook zo’n mooi opgeruimde keukenlade verdient en wie weet kom ik bij die persoon thuis de rommella gratis opruimen. Derde week van maart trek ik 1 winnaar onder de deelnemers. Dus, tag maar raak en maak iemand echt blij!

Zet ‘m op en have fun doing so. Ciao!

Eva.