Selecteer een pagina

Als je dit nu op je vakantieadres leest, is het het perfecte moment om eens kritisch te kijken wat je nu precies hebt ingepakt voor deze reis.

Waarom heb ik dat ingepakt?

Ik pak bijvoorbeeld altijd te veel in en ieder jaar beloof ik verbetering, maar het blijft een dingetje;-). Kijk maar eens wat je nou daadwerkelijk draagt op zo’n vakantie en wat je dus ook niet draagt. Dus, loop vanavond even naar je vakantie-kledingkast/koffer en doe het volgende:

  1. Loop alles door en leg de spullen apart die je nog niet hebt gedragen.
  2. Vraag je af waarom je het nog niet hebt gedragen deze vakantie? Heeft de gelegenheid zich nog niet voorgedaan? Is het weer anders dan verwacht? Of doet de kleding toch niet met je wat je er van had verwacht? Als het een van die eerste twee redenen is, mag je het gewoon straks weer meer naar huis nemen en is er niets aan te hand. Je kunt tenslotte niet op alles voorbereid zijn.
  3. Maar, als het dat laatste is, dus dat de kleding je niet goed blijkt te staan, het past niet of zit niet lekker. Dan….kun je nu gelijk een begin maken om daar iets nuttigs mee te doen. Leg deze kleding apart en maak de volgende keuze:
  4. Doe het in een aparte tas in je koffer en maak er thuis iemand anders blij mee.
  5. Je kunt het misschien ook achterlaten op je vakantieadres. Misschien dat je daar iemand hebt ontmoet of kent die je er heel blij mee kan maken.

Kortom, maak een keuze wat je ermee gaat doen, zodat je volgend jaar niet in dezelfde valkuil stapt van kleding meenemen, wat je uiteindelijk niet draagt. Dat scheelt kilo’s!

Thuiskomen = uitpakken

En als je straks thuis bent en je pakt je koffer uit (het is altijd het eerste wat ik doe als ik thuiskom of op het vakantieadres aankom:-)), zorg dan dat je die overtollige kleding gelijk afvoert. En als de vakantie-/strandkleding vervolgens fris uit de was komt, kun je het ook gelijk opbergen in een heerlijke stofvrije IKEA SKUBB. Stop er een Robijn geurbuiltje bij en je word helemaal blij als je straks in het voorjaar deze opbergbak weer openrits. Zo houd je je kledingkast overzichtelijk en netjes voor de aankomende niet-zomer maanden. Smile gegarandeerd!

Zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao,
Eva