Selecteer een pagina

Deze maand gaan we op pad! En op pad gaan, begint natuurlijk in de entree. Want, daar pak je jouw jas, schoenen en misschien ook wel een zonnebril of sjaal. En in het najaar heb je volop van dit soort accessoires die daar een plek nodig hebben. Maar goed, hoe zorg je nou, dat je voor alles een plek vindt in de entree en….dat het daar ook zijn plek houdt…..? Zeker als hij niet zo ruim is. Met deze stappen en foto’s uit mijn eigen huis, denk ik dat je een heel eind komt. Want, geen ruimte zo belangrijker als de entree, om opgeruimd op pad te gaan!

Stap 1 – de kapstok voor grote mensen

Tuurlijk is het heel verleidelijk om al je jassen, vesten en bodywarmers aan de kapstok te laten hangen. Dan hoef je er nooit over na te denken en raak je nooit iets kwijt. Maar….al die jassen nemen ook zoveel ruimte in van de schaarste ruimte die een entree heeft. Dus, investeer in een goede en stevige kapstok en hang daar alleen de jassen op die je in dit seizoen draagt. Nette jassen, die je alleen draagt voor speciale gelegen, mag je in een andere kamer bewaren. Hier hangen alleen jassen die je dagelijks draagt. In dit seizoen. En kijk ook kritisch naar je ruimte; misschien is een kapstok met haakjes wel veel praktischer voor je, dan een breed exemplaar met hangers. Kijk dus vooral naar functionaliteit. Styling kun je teruglaten komen in een mooi behang of stijlvolle spiegel.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_51f4

Stap 2 – de kapstok voor kids

Die ukkies hebben ongemerkt super veel jassen en ze groeien er ook nog eens super snel uit. Dus, ook hier moet je weer kritisch kijken: welke dragen ze wel en welke dragen ze niet of zullen ze wellicht nooit meer dragen. Zorg dat je hiervoor een simpele kapstok koopt die je op hun ooghoogte kunt bevestigen, met bijvoorbeeld dubbelzijdige stevige tape. Ik vind de TESA powerbond geweldig werken. Want, over een paar jaar hangen ze ook gewoon hun jassen aan ‘jouw’ kapstop en dan heb je zo’n schattige/lelijke schaapjes-kapstop op kniehoogte hangen, die niemand meer gebruikt. Dan kun je die tijdelijke kapstop mooi weghalen, zonder dat je schade aan je muren maakt.

Nou heb ik drie kids, waarbij met name de jongste van 2 een redelijk eclectische kledingsmaak aanhoudt. Dus, we hebben toch best wat ruimte voor die jasjes nodig. Rechts zie je vier kleine jasjes van de kleinste van 2. En in het midden zie je, tegen de meterkast aan, een kapstok met links twee jassen voor mijn dochter van 5. Rechts twee haakjes voor de jassen voor mijn zoon van 7. In het midden laten we altijd een haakje vrij voor een speelvriendje. En om de nerd-factor nog hoger te maken, zijn die vijf haken allemaal voorzien van een kleursticker, die ze zelf hebben uitgezocht. Zo weet iedereen altijd welke haakjes van hen zijn:-).

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_51ec

Stap 3 – ga op zoek naar verborgen plekjes

Ga eens op de grond in je gang zitten en kijk omhoog, kijk eens onder de kapstop en kijk eens achter de deuren. Waar zie je nog ruimte waar je iets nuttigs mee kan doen? Bij mij zijn dat drie plekken geworden: achter de deur/onder de kapstop, aan de binnenkant van de meterkast deur en bovenop de kapstop.

Verborgen plekje 1 – onder de kapstok

Ik heb in die hele smalle ruimte achter de voordeur/onder de kapstok, twee IKEA KALLAX open kasten geplaatst, met totaal 6 vakken: iedere bewoner heeft 1 vak voor zijn schoenen en daarnaast hebben we nog 1 vak vrij voor alle handschoenen, mutsen en zonnebrillen die we dat seizoen gebruiken. Eerst had ik voor iedereen 1 bak bedacht, waar dan alles in moest: schoenen, laarzen, sjaals, handschoenen etc…, maar dat werd toch een beetje rommelig. Dus, nu doe ik het op deze manier. Werkt prima! En iedereen weet precies waar alles moet. De bakken zelf zijn nu na 2 jaar een beetje smoezelig, maar die kan ik ook zo weer vervangen door een nieuw exemplaar. De IKEA DRONA opbergmand kost maar € 3,99.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_51ee.jpg

Verborgen plekje 2 – boven de kapstok

We hebben zo’n kapstok met een open plank bovenop. Geeft natuurlijk uiterlijk een ruimtelijk effect. Maar in de praktijk merkte ik, dat alles wat we erop legden er af viel of heel rommelig bleef liggen. Dichte manden, bleken de oplossing. Dus, staan er drie manden op, waar we de spullen bewaren die niet van dat seizoen zijn. In de zomer de wintersjaals en in de winter de petjes.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_51e9.jpg

Verborgen plekje – de binnenkant van de meterkast

In mijn IKEA KALLAX bak bewaar ik (als enige thuis) niet mijn schoenen, maar mijn sjaals. Mijn schoenen hebben iets meer ruimte nodig:-). Dus, alle ballerina’s, pumps en lakschoenen bewaar ik in mijn kledingkast. Mijn dagelijkse schoenen, eigenlijk allemaal sneakers, bewaar ik in wel in de gang. Om precies te zijn: de binnenkant van de meterkast. Ik heb de IKEA SKUBB aan de binnenkant vastgezet met tape en daar zitten dus al mijn sneakers in. Ideaal!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_520f.jpg

Tijdelijke oplossingen

Volgend jaar verhuizen we naar een nieuw huis en sinds we dat weten, investeer ik in ons huis alleen nog in tijdelijke oplossing, zoals veel van deze tips hierboven. Als we hier zouden blijven wonen, zou ik denk ik voor een maatwerk oplossing gaan van een timmerman. Dat heeft ons elders in huis al zoveel opgeleverd, dat ik dat anders zeker had gedaan. En voor het nieuwe huis, liggen die maatwerkplannen voor zo’n entree al klaar. Ik houd jullie hier op de hoogte! Tot die tijd kun je ook meer ideeën voor je entree vinden op mijn Pinterest pagina:

https://nl.pinterest.com/evakolk/entree/

Zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao, Eva.