Selecteer een pagina

Onze opgeruimde garage!

Het zijn gekke tijden; aan de ene kant zit ik mijn hoofd in de Lente en alle plannen die daarbij horen, maar aan de andere kant moeten we alles wat rustiger aan doen, omdat we wat meer gebonden zijn door de Corona maatregelen. Het geeft natuurlijk wel weer meer tijd en ruimte om je tuin en garage of schuur klaar te maken voor het Voorjaar. Daarom, deze maand in de serie ‘Mijn opgeruimde huis‘, deel 2, namelijk de garage!

Schuur of garage of tuinhuis

Of je nou groot of klein woont, meestal heb je wel wat opbergruimte in je buitenruimte. Bij de een is het een schuur, de ander heeft een garage en de ander heeft zelfs een tuinhuis. Wij hebben een garage, maar gebruiken deze als schuur. In ons vorig huis hadden we een schuur die ongeveer twee keer zo klein was, maar ook daar probeerden we het opgeruimd te houden. Want, het maakt niet uit hoe groot je ruimte is, uiteindelijk gaat het om een systeem waardoor het opgeruimd blijft.

Muren zijn heilig!

Belangrijk om het opgeruimd te houden, is dat alles natuurlijk een eigen plek heeft. Je hebt het mij hier vaker horen zeggen. Maar, daarnaast is het belangrijk dat je de vloeren leeg houdt. Dus, zoveel mogelijk aan de wand en in de kast. Handig daarbij zijn van die ophangrails met een kliksysteem. Zo blijf je flexibel voor je wisselende gereedschap, maar kan je toch overal makkelijk bij. Gebruik verder haken voor fietsen die je niet dagelijks gebruikt en andere dingen die je niet veel gebruikt.

Wij hebben trouwens boven de ophangrails nog een rij planken opgehangen. Daar bewaren we in de winter de tuinkussens en de grasmaaier. Uit de weg en toch veilig en droog.

opgeruimde schuur

Alles van de grond met deze Kenovo haken voor gereedschap en eigenlijk alles wat je kunt ophangen.

Stevige kast

Als je dan nog een meter (of langer) over hebt, is het handig om een stevige stellage-kast te plaatsen. Wij hebben van de IKEA een stoere zwarte die je zelf kunt samenstellen. Maar, menig doe-het-zelf-zaak heeft hier varianten op, die je zelf in elkaar kunt zetten. Let wel op dat je de aluminum-varianten niet te zwaar belast, want dan zakken ze door.

Alles met een label

In onze stellage-kast hebben we alles op categorie gesorteerd (bien sur:-)) en daar weer labels op geplakt. Zo kan IEDEREEN vinden wat hij zoekt en het ook weer terugzetten.

Opgeruimde schuur

Een open kast maakt de spullen goed toegankelijk, zodat je er makkelijk bij kan. Maar, zorg dan wel dat je niets los op de deksels legt.

Speelgoed

Bij buiten spelen hoort ook buitenspeelgoed, maar dat is een hele andere categorie! We hebben daarvoor een grote kist gekocht, met een veilig sluitende deksel waar de kids alles in kunnen bewaren. Het maakt mij niet uit hoe de binnenkant eruit ziet, als hij aan het einde van de dag, maar weer dicht kan:-). En zo kunnen ze zelf bij hun spullen en ze ook weer opruimen. Ballen gaan trouwens in een aparte mand bij ons, want daar kan mijn zoon maar geen afscheid van nemen. Ook al vind ik dat het er veeeeeeel te veel ballen zijn. Maar, goed…choose your battles….

Opgeruimd buitenspeelgoed

Opgeruimd buitenspeelgoed

De worsteling

Net als iedereen worstel ik ook met sommige dingen in mijn garage. Bij mij zijn dat de zakken met tuinaarde en de zoutblokken voor ons ontharde water. Allebei super zwaar en heel onhandig om een plek voor te vinden. Dus, bij ons liggen ze nog steeds op de grond, terwijl ik die juist leeg wil houden. Hiervoor is het dus nog steeds een beetje zoeken naar de juiste oplossing. Maar, zoals met alles in huis, vind het zijn weg wel:-).

Tot zover, ik ben benieuwd wat je ervan vindt! En als je nog iets anders wilt weten over mijn garage, kan je het in de comments hieronder vragen. Thanks!

Zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao, Eva.

ps: deel 1 van deze serie vind je hier en gaat over mijn kledingkast. Volgende maand nemen we weer een nieuwe ruimte uit mijn huis onder de loep. Tot dan!