Selecteer een pagina

Een opgeruimde badkamer om in te chillen!

Nu ik ’s avonds geen plannen meer buiten de deur heb, merk ik dat ik veel meer tijd besteed aan mijn avondritueel. Make-up afhalen. Mijn huid verzorgen. Mijn nagels (zelf) doen. Allemaal van die heerlijke tut-dingen waar ik post-corona, niet vaak genoeg de tijd voor nam. Daarom, deze maand in de serie ‘Mijn opgeruimde huis‘, deel 3, de kamer waar dat allemaal gebeurd; de badkamer!

Overzicht: ieder zijn eigen lade

We hebben in de badkamer twee meubels: een lademeubel en een houten plankenkast. Die plankenkast gebruiken we voor onze handdoeken en mijn make-up, maar daarover straks meer. Ons badkamer-meubel bestaat uit vier lades. Linksboven is voor mijn man. De lade daaronder voor onze gezamenlijke medicijnen. En de rechter twee (!) lades zijn voor mij. De bovenste gebruik ik voor mijn dagelijkse dingen en de onderste voor spullen die ik af en toe gebruik en spullen waar ik voorraad van heb. Op de handzeep na, houden we zo het aanrecht leeg. Dat vind ik absoluut key voor een opgeruimde badkamer.

Dagelijkse routine

Mijn bovenste lade gebruik ik dus voor mijn dagelijkse routine. En op een of andere manier vult deze lade zich toch altijd weer met spullen die ik daar tijdelijk dump. Een beetje een rommeltje. Dus, hier ga ik 1 keer in de zoveel maanden doorheen en dan haal ik alles eruit en gaat er alleen terug wat ik echt gebruik. Links hieronder zie je de VOOR foto en rechts zie je de NA foto. Ik heb bijvoorbeeld oogmake-up-remover eruit gehaald. Ik draag toch nooit mascara, dus dat heb ik echt niet nodig.

Make-up overzichtelijk

Als ik mijn make-up zie, gebruik ik het ook. Dus, ik stop mijn make-up niet in dichte lades of toilettasjes. Bij mij staat het in het zicht en binnen handbereik. In de houten badkamer kast, die open planken heeft. En 1 keer in de zoveel maanden ga ik ook gelijk hier doorheen. Dan leg ik alles op de grond en houd alleen wat ik graag gebruik. Een klusje van 10 minuten. En vergeet ook niet dat make-up echt beperkt houdbaar is. Ik heb make-up opbergers online gevonden, maar ze zijn ook bij de Blokker te koop en daar past alles prima in! Alleen mijn compact poeder, rouge en kwasten zitten daar niet in. Deze blog was gelijk een mooie gelegenheid om alle kleurtjes nog eens uit te proberen:-).

make-up opruimen

Bij het opruimen van de lippenstiften werd wel gelijk duidelijk welke kleuren mijn voorkeur hebben…hahahha…Je kunt nooit genoeg rood-tinten hebben:-).

make-up opgeruimd

Mijn lippenstiften, wenkbrauwpoeders en parfum.

make-up opgeruimd

Mijn poeders liggen los op de bovenste plank, met daarachter een witte pot voor al mijn kwasten en penseeltjes, met daarachter een pot body-lotion. De plank daaronder bevat de rest van mijn make-up en een toren met drie bakjes voor mijn haarbanden en -speltjes die ik maar een paar keer jaar gebruik.

De worsteling

Net als iedereen worstel ik soms ook met het opgeruimd houden van mijn badkamer. Zo kan ik snel enthousiast worden van nieuwe beauty-producten of routines. Een nieuwe handcreme, een geweldige kleur matte lippenstift die de hele dag blijft zitten of een nieuw voornemen om iedere dag mijn gezicht te reinigen. Er is steeds wel een nieuw iets dat mij enthousiast kan maken. En dan moet deze ruimte het allemaal maar herbergen. Zo is het soms super opgeruimd en soms zijn de lades te vol en onoverzichtelijk. Mijn oplossing hiervoor is ook gewoon accepteren dat het een keer in de zoveel maanden nodig is om alles eruit te halen en uit te zoeken. Helemaal niet erg en een makkelijke oplossing.

Tot zover, ik ben benieuwd wat je ervan vindt! En als je nog iets anders wilt weten over mijn badkamer, kan je het in de comments hieronder vragen. Thanks!

Zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao, Eva.

ps: deel 2 van deze serie vind je hier en gaat over mijn garage. Volgende maand nemen we weer een nieuwe ruimte uit mijn huis onder de loep. Tot dan!