Selecteer een pagina

Geef toe, dit is de minst-inspirerende ruimte van het hele huis, maar oohhhhhh zo cruciaal! Want ieder huishouden heeft wasgoed. Wasgoed dat weggewerkt moet worden…iedere week weer! Dus, je kunt het maar beter op orde hebben. En zo heb ik dat gedaan:

Maatwerk

Wij hebben een aparte ruimte in huis waar de wasmachine en -droger staan. Het is eigenlijk de technische ruimte, maar vanaf het begin had ik grote ideeën om hier de meest ideale wasruimte van te maken. Een droom van een washok, waar echt alles opgeruimd kon worden wat te maken heeft met wassen en drogen. Al redelijk snel kwam ik tot de conclusie dat ik sommige dromen moest laten varen, een extra wasbak bijvoorbeeld en plafond-hoge kastjes…. Maar, toch ben ik nu super blij met het resultaat! Want, het werkt en alles blijft overzichtelijk. Precies wat ik wilde. Het was wel nodig om onze vaste helpende hand Frank Hoogeveen te vragen e.e.a. op maatwerk te maken, want het zijn zulke gekke wanden en bochten in zo’n technische ruimte. Daar kan geen standaard kast of plank tegenop.

De Plank

Belangrijkste element in deze ruimte is een verbindende plank over de wasmachine en droger heen. Zo heb ik een groot werkoppervlak zonder onderbrekingen of openingen. Ideaal. Dat werkt eigenlijk voor elke ruimte waar je wasmachine en/of droger staan goed. Daarboven op staat de (nu nog lege) wasmand voor wasgoed uit de droger dat nog gevouwen moet worden. En daarnaast is precies genoeg ruimte voor de 4 grote IKEA SORTERA bakken die ik vul met de volgende categorieën wasgoed: wit, zwart, gekleurd en 60graden. In de hoek past dan nog precies een rond wasmand, waar we de sportkleding verzamelen, die op het fijne-was-programma moet.

Opbergruimte

Het blijft een technische ruimte, dus er zijn nou eenmaal giga grote (lelijke) zilveren buizen, waar ik tussendoor manoeuvreer. Maar, voor nu is dat echt even prima. Misschien dat ik ze later nog een keer wegwerk achter platen…misschien. Tussen de buizen was nog wel een smalle ruimte waar Frank een smalle open kast heeft geplaatst. Daar bewaren we alle voorraad van de spullen die we boven gebruiken. Dus, shampoo, douchegel en andere badkamer spullen. De onderste mand is voor vloeistoffen die we voor het wasgoed nodig hebben. Op iedere mand zit een label van de HEMA wat je zelf kan beschrijven. Zo weet iedereen in huis precies waar hij zijn nieuw fles scheergel of shampoo kan vinden!

IMG-4428

Verborgen vuilnisbak

Ongemerkt heb ik vaak klein afval in deze ruimte; lint dat uit de droger komt, een label van een kledingstuk afknippen of vuile was die helaas niet meer schoon te krijgen is….Dus, wilde ik hier ook graag een afvalbak. Maar waar?! Er was nog 1 verloren hoek en daar heeft Frank een deurtje voor gemaakt met een opening. Super handig om makkelijk en snel afval kwijt te kunnen! Je ziet hem op de eerst foto helemaal rechts.

Extra ruimte

Soms heb ik wat extra ruimte nodig om manden kwijt te kunnen of iets van de grond te houden. Ook daar hebben we een oplossing voor! Want tegen de achterwand zit een plank bevestigd die met houders omhoog en omlaag kan. Als hij uitgeklapt is, kan ik er precies onder zitten, zonder mijn hoofd te stoten. En ik zit hier veel op de grond, dus dat is handig. En als hij ingeklapt is, zit hij strak tegen de muur. Ideaal!

Drogen

De kleding die niet in de droger kan, gaat op het droogrek. Ik heb twee droogrekken in onze logeerkamer staan en daar staat ook onze strijkplank en strijkbout uitgeklapt. En in deze ruimte vouw ik alles ook weer netjes op, als het droog is.

De worsteling

Maar, ondanks dat ik super happy ben met deze ruimte, zijn er ook worstelingen. Zo moet die schone was nog steeds iedere week opgevouwen worden en in de kast opgeruimd worden. Man, wat heb ik daar een hekel aan. Vroeger kon ik heerlijk wasgoed wegvouwen en kwam ik super zen uit zo’n sessie. Maar, de laatste jaren word ik er een beetje onrustig van. Misschien omdat het zoveel is…Maar goed, ik probeer het binnen een uur allemaal weg-gevouwen te hebben en probeer het dan binnen een half uur in alle kasten opgeruimd te hebben. Soms doe ik het in manden bij de kids op de kamer en laat ik het zelf zelf opruimen, maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik ook niet altijd blij wordt van dat resultaat….hahahaha! Kortom, nog genoeg te leren over berusting vinden:-).

Inspiratie

Wil je nu ook aan de slag met jouw wasruimte en weet je nog niet zo goed waar te beginnen? Check dan ook eens mijn Pinterest bord over washokken. Je gaat er van watertanden, beloofd!

Zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao, Eva.

ps: deel 3 van deze serie vind je hier en gaat over mijn badkamer. Volgende maand nemen we weer een nieuwe ruimte uit mijn huis onder de loep. Tot dan!