Selecteer een pagina

Ohhh het is zover: het is Herfst! September is mijn lievelingsmaand van het jaar. Misschien omdat ik dan jarig ben (hint, hint), maar misschien ook omdat we weer andere kleren aan kunnen, andere dingen kunnen eten en heerlijk binnen kunnen zijn, zonder ons schuldig te voelen over het missen van zonnestralen.

De maand September voelt voor mij als thuiskomen. En dus, is het ook een mooie maand om extra aandacht te besteden aan dat lieve huis. Hoe ziet dat van jou eruit? Is het een beetje opgeruimd uit de zomer gekomen? Of kan het nog wel wat aandacht gebruiken?

Een blijvend opgeruimd huis hebben, heeft twee belangrijke stappen nodig: 1. OPRUIMEN en 2. ORGANISEREN. Voor die eerste stap is het belangrijk om te weten wat je wilt houden in je huis. De spullen waar je dan afscheid van neemt, kun je op veel verschillende plekken doneren. En de tweede grote stap is zorgen dat de spullen die je wilt houden, op een praktische manier worden opgeruimd. Op de plek waar ze thuis zijn. Passend bij jouw huishouden en huisgenoten. Liggen jouw familiespellen bijvoorbeeld in de woonkamer-kast, maar gebruik je ze nooit? Vraag jezelf dan af of dat dan wel de juiste plek is.

Dus, als je thuis het overzicht kwijt bent, koop dan niet gelijk allerlei bakken, kasten en opbergers om die spullen op te ruimen. Maar, ga eerst goed opruimen. Plan de tijd er voor in en ga stapsgewijs je hele huis door, per categorie. Pas, als je zeker weet dat je over alles een beslissing hebt genomen, kun je opbergers gaan inkopen.

En wil je nou weten hoe je zo gericht kunt opruimen? Vraag dan mijn gratis ebook ‘Haal alles uit je huis’ aan en ga gericht aan de slag om je huis op te ruimen met mijn stappenplan!

Zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao, Eva.

ps: Als je inspiratie zoekt voor het organiseren van je huis, is het kijken naar The Home Edit op Netflix ook een leuk begin van de herfstperiode!