Selecteer een pagina

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Dat is wat een nieuw jaar brengt. En als je opruim-ambities van afgelopen jaar nog niet hebt vervuld, kun je nu gewoon weer een nieuwe poging wagen. Doutzen is je al succesvol voorgegaan afgelopen week! Trouwens heel leuk om te zien, hoe haar lingerielade eruit ziet:-). Maar, hoe kun jij dat nou aanpakken? Hieronder een stappenplan waarmee je zeker vooruit gaat:

Hoe ziet opgeruimd eruit voor jou?

Alle nieuwe plannen beginnen met een doel voor ogen hebben. Zo ook opruimen. Probeer je te visualiseren hoe de ruimte er ook uit kan zien. En hoe jij daarin kan leven. Zie je bijvoorbeeld een strakke en rustige kledingkast voor je? Of misschien een lege kast in de woonkamer, zodat je deze kan wegdoen? En als die er dan is, probeer je dan voor te stellen, hoe jij daar langs loopt en gewoon de kleding kan pakken die je wilt. Visualisatie is heel belangrijk. Want, opruimen is niet altijd makkelijk. Maar, als je op zo’n moment voor ogen kunt halen waarom je het doet, heb je motivatie om door te gaan. Dus, formuleer je doel en visualiseer hoe die eruit zien!

Hoe ga je opruimen?

De vervolgstap is bepalen wie je nodig hebt om op te ruimen. Als het allemaal jouw eigen spullen zijn, kun je het in principe alleen aanpakken. Maar, als je ook spullen bewaart voor een ander of de ruimte deelt met een ander, moet je die er ook bij betrekken. Maak afspraken over je plannen en geef aan wanneer die persoon er mee aan de slag kan. En misschien wil je het niet alleen doen, maar wil je hulp van een bekende of een professional. In beiden gevallen; houd er rekening mee dat het dan meer tijd kost. Kortom; bedenk hoe je het gaan aanpakken.

Inplannen die opruimsessie

En dan is het tijd voor de laatste stap voor je echt aan de slag gaat. Plan in je agenda een dagdeel in, dat je aan de slag kunt met de ruimte. Houd ook rekening met het wegbrengen van je spullen naar de vuilstort (sluiten vaak om 16:00 uur) en/of een tweedehandswinkel. Laat je die dag door niets of niemand afleiden. Leg je telefoon aan de kant en zorg voor oppas voor hond of kind. Ga tenslotte de avond ervoor op tijd naar bed en drink voldoende water. Niets hoeft je meer tegen te houden om aan de slag te gaan!

Zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao, Eva.