Selecteer een pagina

In februari verlootte ik een opruimsessie voor het opruimen van je rommella. Super leuk om te zien hoe enthousiast iedereen reageerde, maar uiteindelijk kan er natuurlijk maar 1 winnen: Marie-Jose was de blije winnaar en vorige maand gingen we aan de slag om haar keuken-rommella blijven opgeruimd te maken!

De rommella van Marie-Jose

Net als zovelen, was de rommella in hun keuken een plek geworden die best vol zat. Vol met spullen die eigenlijk ergens anders in huis al een plek hadden. Maar, omdat het niet direct duidelijk was, wat de bestemming van deze keukenla moest zijn, belandde daar steeds meer spullen in. Je herkent het waarschijnlijk wel; ‘ik weet even niet waar het heen moet, dus ik leg het even hier neer’.

Plan van aanpak

Het opruimen van haar rommella was dan ook helemaal niet zo ingewikkeld: we haalden gewoon alles eruit en ruimde het op, waar het hoort:-). En daarna konden we het hebben over wat nu precies het doel of de bestemming aan de keukenla moest worden. Wat willen ze hier bewaren? En hoe gaan we dat inrichten. Dan kun je dus besluiten wat voor soort bakjes je nodig hebt etc…

voor mariejose rommella

Het resultaat!

Dus, toen dat duidelijk was, hebben we de juiste bakjes* geplaatst, die precies de spullen kunnen houden die ze daar nodig heeft. En blijf daarna ook kritisch, wat je daar neerlegt.

De keukenla is nu een plek geworden voor zonnebrillen, boodschappenlijstjes en praktische spulletjes die dagelijks nodig zijn. Maar, het mooie was dat bij alles wat ze aanraakte, ze er super daadkrachtig een keuze bij kon maken: houden of weggooien? Ze ging er als een speer doorheen. Zo zie je maar weer, je hoeft er alleen wat tijd voor te blokken en gemotiveerd zijn, dan kun jij ook zo’n mooie overzichtelijke lade krijgen!

Bedankt Marie-Jose voor je gastvrijheid en dat we de foto’s mogen laten zien!!

na rommella mariejose

reactie mariejose rommella

Aan de slag

Binnen 1,5 uur was alles gedaan! En wil je nu zelf ook thuis aan de slag met je keukenla of een andere rommella? Kijk dan snel hier over hoe je dat zelf ook kunt aanpakken.

Zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao,
Eva.

*we hebben o.a. de volgende VARIERA bakjes van de IKEA gebruikt: de kleine 3 witte bakjes, waar o.a. de labello in ligt en de 2 bredere witte (antislip) bakjes, waar de notitieboekjes in liggen. Deze lade had al een anti-slip matje, maar vergeet ook niet om zo’n ondergrond te gebruiken. Zo blijft alles netjes!