Selecteer een pagina

Het thema van de maand juli is RUST. En wat geeft nou meer rust dan weten waar je aan toe bent? Dus, de eerste (en gouden) tip van deze maand: maak een aftelkalender!

Super handig voor de ukkies in huis die nog wat moeite hebben om de dagen van de week te overzien. Maar, ook heel prettig voor die verstrooide huisgenoot of gewoon voor jezelf. Zo weet je precies hoeveel tijd je nog hebt om dingen te regelen voor je vakantie. En kan de voorpret al een beetje beginnen.

Stappenplan

Je kunt zelf veel leuke varianten online kopen, maar het is natuurlijk ook easy peasy zelf te maken. Men neemt: 1 (gekleurd) velletje papier, een goede zwarte stift en je kunt aan de slag. Als je een beetje moeite hebt met rechte lijnen trekken, is een lineaal wellicht handig. Maar, anders kun je het gewoon freewheelen. Daar komt ie:-)

  1. Teken met strakke lijnen genoeg (gelijke) vakjes of cirkeltjes om de dagen tot vertrek te benoemen.
  2. Vul nu in elk vakje een datum in. Ik gebruik altijd de dagen van de kalender. Dus, niet het aantal nachtjes slapen, want dan ben je op een gegeven moment vergeten of je gisteren nou ook al afgestreept hebt. En als je gewoon de datums van de maand aanhoudt, zit je altijd goed.
  3. Teken dan icoontjes bij mijlpalen tot de vertrekdatum. Bijvoorbeeld een feestje kenmerk je met een feestmutsje, zwemles met een golvend waterstroompje en dagen bij de BSO met de letters BSO. Zo kan iedereen zien aan de hand van die icoontjes wat er gebeurd op welke dag.
  4. En nu kun je hem verder pimpen zoals je wilt. Stickers, kleurtjes en andere doodles. Maak hem gewoon helemaal eigen en zoek dan een centrale plek in huis, waar iedereen hem kan zien. Bij ons is dat vaak de keukendeur, maar misschien is dat bij jou wel de wc of de woonkamer.

Laat elke avond iemand anders uit het gezin een vakje doorstrepen, zo blijft iedereen betrokken bij de laatste lootjes en help je iedereen relaxed de vakantie in.

Zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao,
Eva