Selecteer een pagina

Het thema van de maand juli is RUST. En wat geeft nou meer rust dan iets vaker offline zijn dan ‘normaal’? Dus, de tweede (en laatste) tip van deze maand: maak een vaste plek voor je phone!

Ik ga het hier niet hebben over tips om minder online te zijn. Daarvoor heb je heeeeeel veel andere specialisten, die daar ook echt iets van kunnen vinden. Zoals Margot, die daar super leuke blogs over schrijft.

Nee, we gaan het hier gewoon hebben over een aantal coole gadgets waarmee je je phone een handige plek kunt geven in huis. Op die manier ligt ‘ie niet los op tafel, op de bank of in je handen en krijg je ruimte om ook eens iets anders aan te raken;-).

Dus, daar komt ie: vijf plekken om je phone een eigen home te geven:

Plek 1 – het oplaadstation

Bij mijn all-time fav winkel IKEA hebben ze geweldig slimme manieren bedacht om je phone op te laden. Allerlei verschillende (draadloze) manieren en ze zien er ook nog strak uit. Wees geïnspireerd!

Plek 2 – alle snoeren weggewerkt

Deze handige harry heb ik zelf ook in de keuken staan, weliswaar een iets ouder ontwerp, maar wel hetzelfde idee. Een vaste plek waar je subtiel snoeren doorheen kan loodsen en zo makkelijk een vaste plek creëert voor je phone. Het idee is dat ie hier gewoon de hele avond/dag ligt en als ik hem nodig heb, loop ik daarheen. En als ik in de keuken bezig ben en ik wil even niet afgeleid worden door het oplichtende scherm, draai ik mijn phone gewoon met het scherm naar beneden. Het is soms zo simpel:-).

Plek 3 – in je tas

Een heel erg voor de hand liggende optie is natuurlijk gewoon in je tas laten zitten. Als je thuis komt, laat je hem in je tas zitten en dat is het. Je kunt hem gewoon vergeten. Als je de volgende dag weggaat, ziet ie er nog steeds. Enige attentiepunt is dan wel, dat je hem op een ander moment kunt opladen. Op kantoor of in de auto bijvoorbeeld. Niet vergeten he….

Tip 4 – phone houder

Er zijn heel veel leuke houders voor je phone. Bijvoorbeeld deze mooie van bamboe, in combinatie met je andere online devices of alleen voor je phone, zodat je kunt zien wat er op je scherm gebeurt. Zorg er alleen wel voor dat je hem niet in je relax-gedeelte van de kamer plaatst. Zodat je ook echt de rust kunt pakken om los te zijn van je phone. Maar, bijvoorbeeld op je bureau of in een open vakkenkast is een prima oplossing.

Tip 5 – aan de muur

Deze vond ik wel zo slim bedacht, dus wilde ik jullie niet ontzeggen; gewoon aan de muur! Let er dan alleen wel op dat het niet op een plek in het zicht van de deur is, je wilt natuurlijk geen onbedoelde gasten aantrekken met je devices. Maar, verder lijkt me deze super simpel te gebruiken in je keuken bijvoorbeeld of werkkamer. Bespaart nog werkruimte ook!

Vaste plek is key

Je begrijpt het denk ik wel; het maakt eigenlijk niet echt uit waar in huis je hem bewaard, als je hem maar op een vaste plek legt. Een plek waarvan iedereen in huis weet, daar liggen we onze phones neer als we thuis komen. Een plek waar hij idealiter ook kan opladen en waar je er ook makkelijk bij kunt als hij rinkelt. Niet dat dat nog heel veel gebeurd tegenwoordig. Maar goed, je wilt voorbereid zijn!

Zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao,
Eva