Selecteer een pagina

Het voelt alweer als maanden geleden, maar het is pas drie weken geleden dat ik bij het 2-daagse Marie Kondo seminar was, in New York. Ik keek er al maanden naar uit, zeker omdat ze dit maar twee keer jaar organiseert! Dus, het voelde als een unieke kans. Samen met 109 andere deelnemers ben ik twee dagen volledig ondergedompeld in de Spark-Joy-filosofie en ben ik nu Marie Kondo Consultant in training! Hier deel ik graag met jullie een paar dingen die ik heb geleerd en nog leuker; wat ik er mee ga doen!

Ze is echt heel klein

Op Netflix had ik natuurlijk al gezien dat ze klein is, maar dat is ze in het echt dus ook. Hoe indrukwekkend dat ze met haar aanwezigheid toch een ontzettende uitstraling heeft. Sterker nog, ondanks dat ze niet dezelfde taal sprak als wij (ze spreekt vooral Japans en wordt door een Engels-talige tolk begeleid), wist ze ons allemaal vanaf dag 1 te raken. Haar bescheidenheid en vriendelijkheid zijn heel verfrissend en inspirerend.

Spark Joy gaat niet over hoe vaak je bepaalde kleding draagt

Ongemerkt liet ik tot nu toe, steeds mee-wegen hoe vaak ik kleding droeg, bij het beoordelen of ik er een Spark Joy-gevoel bij kreeg. Maar, het gaat er dus helemaal niet om hoe vaak je iets draagt. Want, je kunt ook kleding iedere dag dragen waar je jezelf heel lelijk in voelt, maar die je draagt omdat het comfi zit of omdat je het al jaren zo doet. Het gaat erom dat je ontdekt van welke kleding je blij wordt. Wat voor leven wil je hebben en wat voor kleding past daarbij? Waar voel jij je empowered in, waar voel jij je mooi in? En soms kan dat ook betekenen dat je kleding draagt waarbij je een bepaalde levensstijl nastreeft.

Bij mij is dat bijvoorbeeld dat ik dolgraag kleding draag waarbij ik lekker op de grond kan zitten (doe ik heel veel), kids kan tillen, maar waarbij ik ook ieder moment met een potentiële client geconfronteerd kan worden. En dus moet mijn kleding tegenwoordig aan die drie kenmerken voldoen. Misschien dat ik er nog wel een paar bedenk trouwens:-). Het heeft al heel veel lege ruimte in mijn (nieuwe) kledingkast opgeleverd. Ruimte…ahhhh!

Empowering

Ik had er heel bewust voor gekozen om dit seminar in New York te bezoeken en niet in Londen, wat ook een optie was. Bij de Amerikaanse markt van professional organizers had ik namelijk al veel inspiratie gevonden en ik hou wel een beetje van dat GROOTS denken en handelen. Iets wat bijna iedere Amerikaan uitdraagt. Ze zijn vaak luidruchtig en aanwezig, maar ook heel enthousiast en daadkrachtig. Dingen waar ik heel blij van wordt. Maar, wat ik dus echt heel gaaf vindt om te merken is dat er steeds meer positieve aandacht in Nederland komt voor deze manier van organiseren. Home organization begint echt voeten aan de grond te krijgen in Nederland. Dat merkte ik o.a., omdat er in totaal 6 Nederlandse deelnemers waren dit jaar. Twee in New York (Fazia en ik) en vier in Londen, die laatsten wil ik nog heel graag ontmoeten. Er werd ook heel veel nadruk gelegd vanuit de organisatie dat we elkaar alleen versterken en dat er meer dan genoeg ruimte is voor meer KonMari Consultants, dus dat voelde heel goed. Empowering!

En nu?

Want, het lezen van de boeken, het toepassen van de boeken, het submitted van foto’s over mijn eigen huis en deelname aan het seminar waren pas stap 0 tot en met 1. Om een volwaardige KonMari consultant te worden, moet ik nu 30 uur bij 1 client aan de slag, een examen afleggen, een telefonisch interview afleggen en uiteraard alles vastleggen en delen door middel van rapporten.

Oh en als de jaarlijkse fee dan betaald is, mag ik mij officieel Consultant noemen. Niet iets wat je even in een weekeinde allemaal regelt:-). Maar, dat maakt niet uit, als je iets graag wilt, mag het soms wat meer tijd en moeite kosten. Dus, ik zet mijn tanden erin en ga er de komende maanden heel hard mee aan de slag!

Dus, zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao,
Eva.

konmari-certificaat-uitreiking2019.jpg

De ceremonie ging trouwens super georganiseerd. Ik had ook niet anders verwacht:-). Binnen 30 minuten hadden alle 110 deelnemers hun certificaat, een foto met de trainers (op de foto: Clarity en Patty Morrissey), waren drie boeken gesigneerd en was iedereen 1:1 op de foto geweest met Marie Kondo zelf (ik wacht nog vol spanning op die foto).