Selecteer een pagina

Eind deze maand krijg ik de sleutel van ons nieuwe huis en dus zit ik volop in de denkmodus over hoe alle ruimtes eruit komen te zien. Alle inspiratie vind je terug op mijn Pinterest pagina. Vandaag: hoe gaat mijn ideale werkplek eruit zien!

Wat is belangrijk?

Volgens een wereldwijd onderzoek van Interface, zijn er vier punten die een werknemer zegt nodig te hebben voor een ideale werkplek: daglicht, rust, heldere kleuren en planten. Prima punten natuurlijk, maar het is uiteindelijk voor iedereen anders wat ie echt in zijn eigen werkplek nodig heeft. Voor mij zijn rust en overzicht ook heel belangrijk. Dus, hieronder de belangrijkste elementen voor die ideale werkkamer.

Overzicht

Omdat ik de werkkamer met mijn man ga delen, is het belangrijk dat de werkkamer overzichtelijk is. Ieder zijn eigen hoek en een grote kast waar alles uit het zicht en overzichtelijk kan worden opgeborgen. Zo houdt alles zijn eigen plek;-).

De kamer ligt op de begaande grond, direct naast de keuken en is 3 bij 3 meter. Er zitten twee grote ramen in van de grond tot het plafond en verder nog een deur naar de tuin. Genoeg daglicht dus. Maar, al die glazen muren maken het lastig om een grote kast neer te zetten. Gelukkig zijn ze bij de IKEA heel flexibel met lastige ruimtes, dus mijn zoektocht begint daar…

Het bureau

We willen graag twee bureaus, een voor mijn man en een voor mij. Bij de IKEA hebben ze een pagina waar je inspiratie kan op doen, maar ook je eigen bureau kan plannen. Zo handig. Ik denk dat het de ALEX gaat worden; minimalistisch en praktisch! Nu alleen nog even dubben over de kleur: donkergrijs of wit…mmmmm….Maar, ik weet nu in ieder geval dat het bureau 1.30m gaat worden. Dus, kan de kast nog ‘maar’ 1.45 m breed worden…dit gaat puzzelen worden.

De kast

Want ik wil een hoge kast, met dichte deuren. Eentje waar alles uit het zicht kan liggen en zijn eigen plek heeft. Zo optimaal mogelijk. Het lijkt de BESTA te worden. Die kan tot 1.92m hoog en 1.20m breed. Het past dus allemaal net! En ook deze is weer te personaliseren via de site. Let wel op dat je de juiste browser (Chrome) gebruikt, anders wordt je helemaal gek van de functionaliteit…grr….

Ik gebruik altijd veel opbergers van de IKEA bij mijn clienten. Uiteraard omdat ze betaalbaar zijn, maar ook omdat ze goed aan te vullen zijn. Hun basics zijn ten slotte altijd op voorraad. Ik ben al jaren fan van hun vilt manden, die ga ik zeker een plek voor vinden en ook deze KUGGIS. Zo handig om spullen per categorie op te bergen en vervolgens te stapelen. Uiteraard met een handgeschreven label erop:-).

Aan de wand

Achter de deur is nog precies 1 meter vrij voor het whiteboard dat we willen ophangen. En boven mijn bureau wil ik graag een wand waar ik dingen ter inspiratie kan ophangen. Kurk of een draadstaal memobord, Pinterest geeft een overdaad aan ideeën. Ook hier is het weer belangrijk om eerste vast te stellen wat je ermee wilt doen. Alleen dan kun je een goede aankoop doen. Naast het bureau hangen we nog een paar planken voor het opbergen van tijdschriften en de basics zijn klaar!

Aankleding

Als alle basics op orde zijn: bureau, kasten en opbergmogelijkheden ga ik even helemaal los op de aankleding. Maar dat doe ik een andere keer! Want ik ga me eerst nog even verdiepen in wat de ideale kleur voor de muur moet gaan worden: blauw voor een optimale concentratie, geel voor meer creativiteit stimulatie en communicatie of bijvoorbeeld rood voor een prikkelend en adrenaline opwekkend effect? Genoeg om mijn tanden in vast te bijten…..

Ciao en tot de volgende keer!

Eva.