Selecteer een pagina

Sinds de verhuizing twee maanden geleden, had ik nog geen tijd gehad om ons eigen werkkamer in te richten. Het duurde even voordat ik voor ogen had, hoe we deze ruimte zouden gaan gebruiken. In ons vorige huis hadden we namelijk geen aparte werkkamer, dus dit was een nieuwe kans!

Wat gaan we er doen?

Mijn man en ik hebben hier allebei een eigen werkplek, maar we willen er ook de printer kwijt, onze werkboeken en wat administratieve dingen. We proberen zo paperless mogelijk te leven, maar dat is soms meer een wens dan realiteit. Dus er moet ook genoeg opbergruimte komen voor mappen, bakken en technische dingen.

Het bureau

Om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten hebben we een bureau op maat laten maken, met lage, greeploze, brede lades eronder. Dank weer aan super-timmerman Frank Hoogeveen voor de creatie. In het bureaublad hebben we een stekkerdoos geïntegreerd, zodat we makkelijk stroom hebben.

De kast

Ik was eerder al verliefd geworden op deze honingraad deurtjes van de Ikea, dus toen was de kast ookal snel uitgezocht. Voordeel vind ik ook, dat de ikea opbergers er dan ook feilloos inpassen. Super flexibel dus.

De inrichting

De bakken en mappen heb ik zoveel mogelijk in dezelfde kleur gehouden, zodat het rust geeft. Verder zijn labels ook hier weer cruciaal, dus die konden niet ontbreken. Ik had geweldige labels meegenomen van mijn laatste bezoekje aan The Container Store, dus daar maakte ik een vreugedansje voor, toen ze op de bakken zaten.

De linkerkant van de kast is voor onze werkspullen en de rechterkant van de kast is voor prive-spullen. Ideaal, want zo heb je met 1 blik alles ik het zicht wat je nodig hebt. En als je dan met werkdingen bezig bent, heb je geen afleiding van de prive-dingen.

IMG_9764

Dichte en afsluitbare dozen zijn rustig en stapelbaar.

IMG_9763

De labels houden het duidelijk.

IMG_9760

Opbergers in dezelfde kleur, geeft rust.

De printer

De enige kink in de kabel, gaf de printer. Die paste niet zo goed, waar ik hem voor ogen had. Maar, gelukkig had mijn man daar een geweldige oplossing voor: de IKEA Raskog roltafel bleek perfect te passen voor onze printer. We hadden deze roltafel nog uit het oude huis en hij had hier nog geen nieuwe functie gekregen, dus de perfecte oplossing!

IMG_0029.jpg

Het resultaat

En zo zijn we weer een kamer verder in het optimaliseren van ons nieuwe huis. Soms duurt het iets langer om een kamer te krijgen waar ik hem wil. Maar, ik ben dan ook heel ongeduldig van aard:-). In dit geval duurde het even voordat ik begreep hoe ik het wilde gaan gebruiken. Ik had vooraf allerlei ideeën over wat ik aan de muur wilde, maar nu het zover is, ben ik heel bij met de witte muren en de lege oppervlaktes. Ook nu, terwijl ik dit aan jullie typ, zit ik in alle rust verder te werken.

Wil je nou ook aan de slag met jouw werkkamer of kantoor, zodat jij er ook kan werken zoals jij dat zelf wilt? Check dan ook eens mijn Pinterest pagina voor inspiratie of bel me voor een kennismakingsgesprek. Vrijblijvend laat ik je graag zien, wat er allemaal mogelijk is in jouw huis!

Zet ‘m op en have fun doing so!
Ciao, Eva.