Over Eva

Eva Kolk

Foto: Danielle de Haan

De opruimspecialist voor Amstelveen en omgeving

Mijn verhaal

Zolang ik me kan herinneren heb ik plezier in opruimen. Iets wat mensen om me heen altijd gek vinden, want wie vindt opruimen nou leuk? Nou, ik dus. Echt waar. Ik word heel blij als een kamer ruimtelijker lijkt na een goede opruimsessie of als mijn opruimsysteem ‘de Eva Methode’ werkt en mij joy sparked, omdat ik mijn spullen snel kan terugvinden. En ik vind het niet alleen leuk, ik ben er ook nog goed in. Mijn naam is Eva Kolk en ik ben naast Opruimspecialist ook moeder van drie kleine kinderen. Samen met mijn man wonen wij in Amstelveen. Ik ben dol op opgeruimd leven en alle rust en ruimte die dat geeft. Misschien jij binnenkort ook wel;-).

Shell-dochter

Ik ben de dochter van een echte Shell-man, die iedere vijf jaar een nieuwe opdracht kreeg. Als kind ben ik daarom veel verhuisd (ook in het buitenland) en heb hierdoor geleerd in een flexibel huishouden te leven. Mijn ouders waren altijd aan het inpakken, uitpakken, opruimen etc. Maar hebben mij ook bijgebracht hoe je in al die dynamiek rust kunt vinden en je thuis kunt voelen.

De client staat altijd centraal

Aan het begin van mijn werkende leven heb ik gewerkt als grondstewardess voor Lufthansa en Scandinavian Airlines. Een geweldige omgeving om als starter te leren wat dienstverlening is. Dienstverlenend werken zit dan ook tot de kern in mij en kan ik niet los zien van wat ik vandaag de dag doe. De wensen van mijn clienten zijn cruciaal voor het gezamenlijk succes en daar heb ik jaren graag aan bijgedragen en dat doe ik nu nog steeds.

Alle ballen in de lucht houden

Na Schiphol, heb ik vooral gewerkt voor grote internationale multinationals. American Express en Microsoft waren voor mij plekken waar ik veel kon groeien, maar die ook veel vroegen van mij als persoon. Ik weet dus hoe het is om in een veeleisende omgeving te werken en veel van jezelf te geven om succesvol te kunnen zijn. En dat in combinatie met een gezin. Daarnaast heeft mijn man drie jaar bij de snelst groeiende startup ooit gewerkt en heb ik dus van dichtbij meegemaakt wat een extreem drukke baan met een gezin doet; je hebt behoefte aan rust en overzicht en heb weinig ruimte in je hoofd voor andere dingen.

Expat-leven

Vele jaren later heb ik met mijn eigen gezin een jaar als expat geleefd. We gingen van een eengezinswoning in Amstelveen naar een appartement in hartje San Francisco. Met twee kleine kinderen vroeg dat veel van mijn flexibiliteit, inlevingsvermogen en de capaciteit om keuzes te maken. En daar ontdekte ik, dat ik van mijn hobby opruimen mijn werk kon maken. Wat een heerlijk gevoel!

Minimalisme rules

Toen we vervolgens terugverhuisden naar ons huis in Amstelveen, vond ik het zo opvallend dat ik al die spullen uit dat grote huis een heel jaar niet had gemist. Minimaliseren was toen de volgende stap. Zeker omdat we onze laatste ‘vrije’ kamer (de werkkamer) aan ons toen te verwachten derde kind wilden geven. Dus, het hele huis moest op zijn kop: de werkkamer-functies hebben we verplaatst naar de woonkamer en de wasrekken naar onze slaapkamer. En begrijp me niet verkeerd; ik ben best sentimenteel met sommige spullen en leef niet in een wit huis met opklapstoeltjes;-). Maar, ik heb wel geleerd om aandacht te besteden aan de spullen die er zijn en daarmee makkelijker afscheid te nemen van de spullen die geen aandacht meer nodig hebben.

De Eva Methode

Als geen ander weet ik dat je huis een omgeving moet zijn die rust en ruimte uitstraalt. Een plek waar iedereen zich thuis voelt en waar spullen een eigen plaats hebben. Een plek waar het opgeruimd is en opgeruimd blijft. En dat is allemaal mogelijk door een systeem. Een systeem dat precies duidelijk maakt waar de spullen liggen en hoe je die weer makkelijk opbergt. Zo blijft je huis altijd opgeruimd, overzichtelijk en de basis voor een heerlijk thuis om verder aan te bouwen. En dat systeem heet: de Eva Methode!

Eerste stap

Ben jij benieuwd naar de Eva Methode? Ik maak graag kennis met je om te ontdekken waar jij meer ruimte in je huis wilt krijgen en hoe Organized by Eva je daarbij kan helpen. Ik ben altijd discreet, want ik begrijp dat dit voor jou een hele grote stap kan zijn om te zetten. Maar, ik weet zeker dat het een geweldige eerste stap is. Tot ziens!

Met hartelijke groet,

Eva