Selecteer een pagina

Dit keer geen post over de ideale opbergmethode of een handige tip om die speelgoedkast opgeruimd te houden:–). Dit keer een moment van reflectie wat ik graag met je wil delen.

Echt Amerikaans

Vorige week donderdag was het Thanksgiving. Een feestdag in Amerika, waarbij men stilstaat bij Dankbaar zijn en heeeeeeel veel lekker eten met elkaar deelt. Toen wij in San Francisco woonden met de kindjes, hadden we geweldig lieve buren, die net als wij daar ook een jaar als expat mochten leven. Ze kwamen uit Rusland en waren dat jaar onze tafelgasten voor Thanksgiving. Er was een turkey (natuurlijk), we hadden oranje decoraties en deden een rondje langs de tafel met de vraag ‘waar ben je dankbaar voor’. We voelden ons daar aan die kleine ronde tafel bijna Amerikaans, het was een mooie avond!

Thuis

En die mooie avond werd nog mooier toen de telefoon van mijn man ging…..het was zijn zwager: ons nichtje (en petekind) in Nederland was die dag geboren! Wat een geluk en schoonheid voelden we allemaal in SF, zo ver weg van Amstelveen. Zo ver weg, van wat voor ons ook heel belangrijk is, onze familie. Voor ons was het een heel duidelijk signaal; we zijn ontzettend dankbaar voor alles wat Amerika ons gebracht heeft, maar we zijn zeker ook net zo dankbaar dat we nu weer in Nederland wonen. Want, wat is het toch fijn om deze aankomende feestdagen bij onze familie in Nederland te zijn. Tuurlijk mis ik mijn ouders in Brazilië met deze feestmaand een beetje extra. Maar, wat overheerst is dankbaarheid voor wat wel kan. En dat is; in de maand December een beetje rustiger aan gaan doen en meer aandacht en tijd te besteden aan mijn lieve gezin en familie, ons nieuwe huis en mijzelf.

Deze week krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis en het belooft weer een mooie nieuwe fase te worden, dichtbij waar we graag willen zijn. Thuis.

Voor nu wens ik je een heerlijke December maand toe, met veel aandacht en rust voor de mensen die er voor jou toe doen.

Ciao met veel liefs,

Eva.