Selecteer een pagina

Het is iets wat ik al jaren weet: ruimte en overzicht geeft rust. Het is niet voor niks dat ik er mijn vak van heb gemaakt om ruimte/overzicht en dus rust te creëren. Maar…..ook voor mij was 2019 een jaar waarin ik veel nieuwe dingen over mezelf en die rust heb geleerd.

Want, waar ik al jaren wist dat ik hoogsensitief ben, was ik het op een of andere manier toch vergeten. Het deed er niet zo toe. Het leven ging als een trein en ik zat in eerste klas volop te genieten:-). Maar, afgelopen voorjaar werd ik opeens veel vaker moe en viel ik op de gekste plekken zomaar ineens in slaap (de badkamervloer ligt opvallend comfi kan ik je zeggen). Uiteraard ging ik eerst allerlei andere oorzaken uitzoeken, tot dat ik een goed gesprek had met mijn leefstijlcoach Mariëlle IJkel: ik had mezelf niet voldoende rust gegeven de afgelopen twee jaar. En rust is nou net dat gene dat hoogsensitieve mensen heel erg hard nodig hebben.

Eigenlijk niet zo gek. We hebben twee jaar geleden een nieuw huis gekocht, dat daarna werd gebouwd. Ik ben mijn eigen bedrijf gestart drie jaar geleden, waaronder de start met de KonMari methode. Onze drie kinderen zijn nog klein, waarvan de jongste bijna vier jaar is. Er gebeurde voldoende de afgelopen drie jaar. En ik vond het allemaal even leuk en gaaf om aan te kunnen meewerken. Maar, mijn lichaam gaf duidelijk aan dat het niet houdbaar was. Ik had meer hersteltijd nodig, dan ik mezelf nu toeliet. Meer rust.

En dus ging (bijna) alles op de schop: op tijd naar bed, gezonder eten, niet meer in de avond online/werken en meer tijd maken voor lezen, hardlopen en wandelen. Kortom; (nog) meer mindful leven. En wat een winst is het geweest. Nu, aan het einde van 2019 voel ik gewoon dat ik fitter ben en leer ik nog iedere dag hoe ik beter om kan gaan met mijn sensitieve kant. En soms maak ik toch een verkeerde keuze; zo vind ik op tijd naar bed gaan nog steeds een uitdaging. En gisteren was ik bij een hele gezellige borrel, maar was er een live band die muziek maakte…nou, dan kan je mij na een uurtje wel opgeven, inclusief schorre stem:-).

Zo staat iedere dag nog steeds in het teken van keuzes maken, zodat ik de meest optimale Eva kan zijn, die ik wil zijn! Zo kan ik fris en enthousiast blijven over alles wat mooi is in het leven. En als er dan iets tegenzit, kan ik het gewoon aan, zonder in slaap te vallen.

Ik wens een bijzonder warm en gelukkig nieuwjaar. Gevuld met schoonheid, liefde en vooral heel veel ruimte, overzicht en rust!

Zet ‘m op en have doing so!

Ciao, Eva