In dit blog lees je zeven tips voor een opgeruimde slaapkamer. Een plek die rust en overzicht uitstraalt. En hoe kun je nou een rustige slaapkamer creëren waar je goed slaapt en uitgerust in opstaat? Als je onderstaande checklist toepast, geef ik je een goede kans!!

Tip 1 – Papierwerk & actielijstjes horen niet in de slaapkamer

Een absolute no-go voor de slaapkamer! Want, actielijstje zetten je mind in de actiemodus en geven onrust. Net als papierwerk bedoelt is om met je handen doorheen te gaan en weg te werken, horen actielijstjes niet in de slaapkamer. Wil je toch je gedachten die in je hoofd op-poppen niet verliezen? Leg dan een mooi, maar klein kladblokje op je nachtkastje met 1 pen. Scheur de volgende dag het vol geschreven briefje af en zorg dat je de volgende nacht weer met een leeg kladblokje begint.

Tip 2 – Techniek

Zorg dat de slaapkamer geen schermen bevat die blauw licht uitstralen. Je kent ze wel: je phone, tablet, tv, computer….je kunt ze allemaal verplaatsen naar de werkkamer/woonkamer/keuken. Als je de drempel van je slaapkamer binnenloopt, laat je de dag achter je, daar horen die blauwe schermen ook bij. Als je je phone gebruikt als wekker, investeer dan in een vriendelijke old-skool wekker. En dan sta je staat ‘s ochtends ook nog eens als een ander mens op, als je niet eerst je phone pakt voor die laatste Facebook(nieuws)berichten en mails. Als je echt je phone op je nachtkastje wilt/moet hebben liggen, zet hem dan in ieder geval op de night light setting.

Tip 3 – Leeg nachtkastje

Zorg dat het tafeltje naast je bed leeg is. Hooguit een of twee essentials om de nacht mee door te komen, maar verder alles uit het zicht. Investeer eventueel in een mooi bakje of mandje dat je uit het zicht (maar in de buurt) kan plaatsen om daar je labello, elastiekjes, handcreme en reserve bril in te kunnen bewaren.

Tip 4 – Niets onder het bed….of toch wel?

Dit is bij ons thuis altijd een discussiepunt geweest: ik ben opgegroeid in een huishouden waar iedere m2 een opruimfunctie had of anders wel kreeg. Mijn man is opgegroeid in een huis waar dat niet nodig was en ziet de ruimte onder het bed daarom niet als een plek waar je spullen hoeft op te ruimen. Maar, aangezien ik dit blog schrijf, ga ik even uit van mijn beleving en is de ruimte onder het bed wel degelijk een goede plek om spullen op te ruimen. Zorg er alleen dan wel voor dat je het daar stofvrij kunt bewaren, bijvoorbeeld in een vacuüm zak en dat je het hooguit twee keer per jaar nodig hebt.

Tip 5 – Haal de stoel weg

Je kent het wel; de dag is afgelopen en je bent helemaal op. Je wilt alleen nog maar liggen en je ogen dichtdoen. Nu is het niet het moment om je kleding op te bergen en die stoel staat zo dichtbij….als je je in deze zin herkent, is het verstandig om die stoel uit je kamer te halen:-). Want, anders doorbreek je lastig je routine om kleding niet op te ruimen, aan het einde van de dag. Iets wat je heel erg kan helpen om een opgeruimd gevoel te krijgen. Dus, neem jezelf voor om vanaf vandaag aan het einde van de dag, je gedragen kleding of in de wasmand te doen of terug in de kast te leggen. En als je je kast praktisch hebt ingericht, kun je je kleding ook makkelijk terugleggen…..

Tip 6 – Opgeruimd staat netjes

Als er nog spullen in je slaapkamer liggen die je 6 maanden of langer niet hebt gebruikt, is het nuttig om te kijken of je dit wel echt nodig hebt. Ligt het wel in de juiste kamer? Heb je het nog nodig? Is het nog houdbaar? Houd het in je handen en maak een keuze!

Tip 7 – For the love of books

Lezen in bed is heerlijk ontspannen en goed voor het afronden van de dag. Zorg er alleen wel voor dat je boeken hebt liggen die je daadwerkelijk aan het lezen bent en voorkom dat je kamer vol komt te liggen met stapels boeken en tijdschriften die je niet actief gebruikt. Papier geeft veel stof, maar is ook een heerlijke leefomgeving voor allerlei diertjes met voelsprieten en pootjes. Diertjes die je niet als huisdier wilt hebben. En als je graag veel boeken tot je beschikking hebt, overweeg dan een ereader te kopen. Een geweldige oplossing to have it all!

Wil je hier wat meer hulp bij, ik help je graag!

Zet ‘m op en tot ziens!

Liefs, Eva.