Selecteer een pagina

De verhuisdag ligt alweer bijna twee maanden achter ons, maar de zolder is er niet overzichtelijker op geworden in die weken. Het werd een plek waar we alle spullen neerzette, zonder er echt een structuur bij te maken. Het looppad was niet meer goed bruikbaar, spullen van verschillende onderwerpen lagen door elkaar. Helemaal niet raar natuurlijk rond zo’n verhuizing, maar nu dus wel tijd om de zolder aan te pakken. En binnen een dag was alles weer aan kant….heerlijk!

Stap 1 – overzicht creëren

Net als bij elke ruimte die je wilt opruimen, begin je met het sorteren en inventariseren. Wat heb ik precies en hoeveel heb ik er van. Die spullen leg je dan per categorie bij elkaar. Dus, skischoenen bij de skischoenen en en de babykleertjes van vroeger bij de babykleertjes.

Stap 2 – opmeten

Nu alles in stapeltjes bij elkaar ligt, kun je ook gelijk opmeten hoeveel ruimte je nodig hebt om het goed op te bergen. Mijn advies is om zo min mogelijk papier of kartonnen dozen te gebruiken. Maar juist kunststof, afsluitbare bakken. Daarmee voorkom je dat er beestjes (eughh) bij kunnen komen en houd je het netjes en overzichtelijk. Persoonlijk ben ik voor dit soort opslagruimtes groot liefhebber van de HEMA kunststof opbergers. Die zijn makkelijk afsluitbaar, transparant en verkrijgbaar in verschillende maten. Leuke bijkomstigheid is dat ze regelmatig in de aanbieding zijn voor 2+1 gratis. Dus, als je weet hoeveel bakken je nodig hebt, dan pas mag je gaan bestellen:-).

Stap 3 – inrichten

Als je dan alle bakken op zolder hebt staan, ga je ze vullen met de spullen per categorie. Dus, je houdt de gesorteerde categorie bij elkaar. Heel belangrijk!

Stap 4 – labelen

Dit is echt key voor een goed overzicht: zorg dat je alles een label geeft. Zelfs als je denkt dat het duidelijk is. Door het te labelen is het systeem door iedereen te gebruiken en houd je je er automatisch ook aan. Respect the label people!

Het resultaat!

En dan is het zover: alles zit in de bakken, alles heeft een label en jij hebt je gangpad weer terug. Hoe heerlijk! Het is net een winkel waar je kunt winkelen als je iets nodig hebt. Zo blijmakend!

Hieronder zie je welke labels ik heb gebruikt, voor wat voor soort bakken en wat voor soort categorieën. Tegen het einde had ik niet genoeg labels van de kleur die ik had gekozen, maar jah….het doel is belangrijker. En dat is overzicht krijgen, dus ben ik toch doorgegaan en heb gewoon een andere kleur label gebruikt voor de laatste bakken. Helemaal niet erg natuurlijk. Het doel is het allerbelangrijkste!


Tot zover! Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw zolder? Je mag me altijd bellen of mailen, ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao,

Eva.